Kniestabiliteit: zoals het zou moeten zijn

Dit filmpje kwam ik tegen via een bevriende Facebook’er en fanatiek skiër. Let erop hoe stevig hij “in het zadel” blijft zitten en hoe weinig rotatie er optreed in de knie of instabiliteit is t.h.v. de romp.

Body Miller 2005 aan 83km/u op 1 been.

Dit is een magnifiek staaltje kunnen van een absolute topatleet… maar als ik heel eerlijk moet zijn is het zeker niet “incredible”. Of het zou dat toch niet mogen zijn. Iemand die ernstig met dit soort sporten bezig is moet “incredibly crazy” zijn om eender welke wereldbeker piste op te komen met een minder stabiele knie dan Body Miller’s. Een knie die niet dermate stabiel is loopt een te grote risico op ernstige blessures of op termijn fatale degeneratieve knieschade.

Stabiliteit, controle, performance, safety…. ze gaan hand in hand bij elke sport, ook de amateursporten.

Share