Week van de pijn

Van 17 tot 24 oktober (deze week dus) is het de week van de pijn. Dit jaar gaat de focus naar rugproblemen.

70% van de mensen zullen ooit te maken krijgen met rugproblemen. Rugpijn is dan ook een enorme belasting voor de persoon die eraan lijdt, maar ook voor de gemeenschap brengen rugproblemen een enorme kost met zich mee. Dus het is absoluut niet te verwonderen dat er bijzondere aandacht wordt gegeven.

Heel leuk was ook de berichtgeving rond het project. Op het VRT journaal werd een interview en een reportage getoond. Zalig was het om eens de kiné bij rug problemen correct geportretteerd te zien. Zo was het getoonde manuele luik beperkt tot wat mobiliserende technieken (knap!). Zo lag de nadruk van de reportage op de actieve revalidatie (hoera!) en was er eens geen close-up van een massage te zien (halleluja!). Het is te hopen dat dit stilletjes aan het beeld van de kinesitherapie (maar ook de kiné zelf) voor goed veranderd.

Hopelijk heb ik deze week eens tijd om eens wat info over pijn en pijnsystemen online te zetten.

Share