Blessurepreventie workshop zwemmers OZV

Vandaag hadden Kevin Kuppens en ik het voorrecht om een workshop te organiseren rond blessurepreventieve maatregelen bij de geweldige  zwemmers van het OZV.

Vanuit de club werd gevraagd om tijdens één training de zwemmers en trainers enkele principes, oefeningen en stretchings aan te rijken die (volgens ons) een duidelijk preventief karakter hebben voor zwemmers, zowel “droog” als “in het water”.

Het leuke aan dit soort “workshops” is dat uit de wisselwerking tussen zwemmers, trainers, ouders en kiné, elk met hun doelstellingen en achtergrond, veel nieuwe inzichten en ideeën naar voor komen. Het klinkt cliché, maar je leert telkens iets van elkaar. En daar kan alleen de preventie, training en uiteindelijk de zwemmer beter van worden.

OZV doet al heel wat inspanningen naar blessurepreventie in kader van droogtraining en trainingsopbouw. We hopen dan ook dat onze kleine bijdrage hen weer een stapje verder brengt in het optimaal begeleiden van onze jonge zwemtalenten!

Share