Vragen?

 1. Ik ben nog nooit bij een kinesitherapeut geweest. Aan wat kan ik mij verwachten?

  Als je voor het eerst bij de kiné komt begint deze meestal met een uitvoerig vraaggesprek of anamnese. Het is een soort inventarisering van uw klachten, de evolutie en voorgeschiedenis. Dit helpt de therapeut om inzicht te krijgen over de onderliggende fysiologische problemen. De anamnese wordt gevolgd door een klinisch onderzoek waar, doormiddel van inspectie, bepaalde handelingen en testen, de therapeut bepaalde structuren grondiger onderzoekt. Dit proces neemt soms wat tijd in beslag, maar is essentieel voor een efficiëte behandeling.
  Nadien kan er gestart worden met de behandeling die meestal 30min duurt.

 2. Welke kleren trek ik het beste aan om naar de kiné te komen?

  Sportieve, losse kleding is ideaal. Soms kan een shortje of een t-shirt met korte mouwen handig zijn.

 3. Aan welk ereloon kan ik mij verwachten?

  De therapeuten in ons centrum zijn “geconventioneerd”. Dit wil zeggen dat we de door het RIZIV vastgestelde erelonen handhaven.
  Het is echter wel zo dat voor verstrekkingen die geen deel uit maken van de nomenclatuur er een suplement kan aangerekend worden. Vb. manuele therapie, sportscreening, taping,…

 4. Heb ik een doktersvoorschrift nodig?

  Ja, voor een kinesitherapeutische behandeling heeft men een voorschrift van de arts (huisarts of specialist) nodig.
  Wanneer het echter niet gaat om een medische behandeling, maar bijvoorbeeld een sportscreening dan heb je geen voorschrift nodig.

 5. Waar ligt de praktijk?

  De praktijk is gelegen in het Molse deel van de “Europese wijk”.

  Via Millegem: Rij van Millegem naar Achterbos en sla links af in de bocht. Volg Stokt en hou rechts aan tot in de Kievitstraat. Rij voorbij Galaxie Studio’s en neem dan de eerste geasfalteerde weg links. U bent nu in de Ispralaan. Onze praktijk is nummer 28 aan de rechterzijde.

  Via Retieseweg: Rij richting Retie en sla rechts af voor de Europese School. Blijf de Castelsebaan volgen tot voorbij het kruispunt van de Europese School. Iets verderop zal een groot blauw bord de ingang tot de wijk aangeven (praktijk Dr. De Zutter op de hoek). Blijf links aanhouden tot de T-splitsing met de Kievitstraat. Sla links en onmiddelijk rechts af. U bent nu in de Ispralaan. Onze praktijk is nummer 28 aan de rechterzijde.

 6. kaartje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.