Over deze blog

About

Elke blog moet een “about” hebben. Wel de “about” van deze blog is heel eenvoudig: Kinesitherapie.

Iedereen weet wat kinesitherapie is en niemand weet wat het is. Dat is een beetje het spijtige aan ons beroep.

Kiné is de laatste 10-20 jaar veel meer geworden dan de “masseur” van vroeger. We kunnen meer, we weten meer en tegelijk weten we ook veel minder en zijn er bepaalde zaken die we niet meer kunnen.
We kunnen minder omdat we overgestapt zijn naar het concept van “evidence-based medicine”  wat maakt dat technieken die vroeger algemeen aanvaard waren (sponsen, slijk en wrijven) nu plots op losse schroeven staan. We weten minder omdat we pas kunnen zeggen dat we iets “weten” als het effectief bevestigd is door de wetenschap. En aangezien de “kiné-wetenschap” nog erg jong is… De keerzijde is natuurlijk dat wat we weten veel fundamenteler (en dus juister?) is. We kunnen ook meer… de fundamentele “kiné-wetenschap” maakt dat we preventief heel wat middelen bij hebben gekregen, en wat mij betreft is preventie de toekomst van de kinesitherapie.

De blog wil veel minder pretensieus zijn hoor. Ge moet geen schrik hebben. De blog is een beetje een kijkje achter de schermen. Een plakboek van nuttige weetjes, artikels, dingen om en rond de kiné. Hopelijk kunnen we ook een paar filmpjes online zetten met wat basis kiné en dit omdat een beeld vaak meer zegt dan 100 woorden.

Geniet ervan!

Groetjes
Tom Borgers
https://www.kinecentrumispra.be/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.